Νεα

Αθήνα, 20 Μαρτίου 2024

Η 20η Μαρτίου γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία ανακήρυξε το 2024 «΄Ετος Στοματικής Υγείας» με κεντρικό σύνθημα «Γειά στο στόμα σου!».

Σύμφωνα με έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ που διενεργήθηκε σε νέους το 2023, ποσοστό 46,8%, αυτών χρειάστηκε οδοντιατρική / ορθοδοντική εξέταση ή θεραπεία.

Από αυτούς ποσοστό 32,0% δεν την έλαβε κάθε φορά που τη χρειάστηκε. Και μάλιστα 9 στους 10 πολίτες ανέφεραν ότι η αιτία ήταν οικονομικοί λόγοι.

Τα στοιχεία αυτά αναδεικνύουν την αναγκαιότητα βελτίωσης της στοματικής υγείας των πολιτών αλλά και την μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση τη Πολιτείας στην λήψη μέτρων προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής συμμετέχει στις δράσεις για τον εορτασμό με πρωτοβουλίες που επικεντρώνονται στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού, μιας και οι στοματικές ασθένειες αποτελούν σημαντικό πρόβλημα υγείας για πολλές χώρες και συσχετίζονται με την συνολική υγεία του ανθρώπου.

Οι δράσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι:

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου διανομή εντύπου πληροφοριακού υλικού στους Σταθμούς Μετρό Ομονοίας και Ευαγγελισμού.

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου στο Συγκρότημα ΑΜΕΑ του δήμου Ελληνικού- Αργυρούπολης, ημέρα αφιερωμένη στα παιδιά με σύνδρομο DOWN με στόχο την ενημέρωση γονέων και φροντιστών για την βελτίωση της στοματικής υγείας των παιδιών που φιλοξενούνται ή μετέχουν στις δραστηριότητες του Κέντρου.

 

 

          

 

Από την Παρασκευή 5 Μαρτίου, θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το νέο μας περιοδοντολογικό-εμφυτευματολογικό ιατρείο στη Βούλα. Η διεύθυνση είναι Λευκάδος 4 (πρώην παράδρομος Λεωφόρου Βουλιαγμένης 58) και βρίσκεται στον παράδρομο της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, στο ρεύμα προς Βουλιαγμένη, δίπλα στα καταστήματα Cocomat & Lemonakis ΗΟΜΕ.

Το ιατρείο της Βούλας θα λειτουργεί παράλληλα με το ιατρείο της Αθήνας. Αρχικά, θα μπορούμε να σας εξυπηρετούμε στη Βούλα, κάθε Παρασκευή, τόσο το πρωί, όσο και το απόγευμα. Και για τα δύο ιατρεία, ισχύει το τηλέφωνο του ιατρείου της Αθήνας, δηλαδή το 210-771 8884.

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 14:58

10 Οκτωβρίου 2020: Ενημέρωση

Αθήνα, 10/10/2020

Πιστός στην επιστήμη, την οποία υπηρετώ και λαμβάνοντας υπόψη μου, το καλό, τόσο της οικογένειάς μου και των ασθενών μου, όσο και του κοινωνικού συνόλου, έκανα σήμερα την 1η δόση του εμβολίου της Pfizer/BioNTech κατά του ιού SARS-Covid19.

Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2021 15:59

3 Μαρτίου 2020: Ενημέρωση

Ολοκλήρωσα σήμερα τον εμβολιασμό μου κατά του ιού SARS-Covid19, κάνοντας την 2η δόση του εμβολίου της Pfizer/BioNTech. Στο ιατρείο μας, όλοι οι συνεργαζόμενοι ιατροί είναι εμβολιασμένοι κατά του ιού, ενώ σε λίγες εβδομάδες ακολουθεί και το υπόλοιπο προσωπικό.

Πιστεύω ότι μόνο με αυτόν τρόπο, υπάρχει ελπίδα να απελευθερωθούμε σύντομα.

Αυτό είναι το μήνυμα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας για την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας για το 2020

Το περιοδοντολογικό οδοντιατρείο μας θα παραμείνει κλειστό έως τις 30/03/2020 & θα αντιμετωπίζονται μόνο έκτακτα περιστατικά, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.

 

 

Η 12η Μαΐου 2019 έχει καθοριστεί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Περιοδοντολογίας ως η ημέρα της υγείας των ούλων. Γι’ αυτό το λόγο, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Περιοδοντολογίας έχει οργανώσει ενέργειες σε 45 κράτη σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα, θα υπάρξουν τα «Πέριο-περίπτερα» στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, διαφημίσεις στις εφημερίδες, εικόνες και videos στα κοινωνικά δίκτυα και στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας.

Ευχαριστούμε το Dr Salah Huwais για την εκπληκτική παρουσίαση και την εισαγωγή στον κόσμο της οστεοσυμπύκνωσης που ανοίγει νέους ορίζοντες στην εμφυτευματολογία. Πραγματικά, μια τεχνική που αφενός θα μας επιτρέψει να διατηρήσουμε το οστό και αφ'ετερου να τοποθετήσουμε εμφυτεύματα σε περιοχές που πριν ήταν δύσκολο.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 8th Open Study Club με θέμα την Ψηφιακή Οδοντιατρική

Ζυρίχη 19-21 Απριλίου 2018 - Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο στην Μικροχειρουργική των Μαλακών Ιστών με τη χρήση Ηλεκτρονικών Μικροσκοπίων

Με τον Dr Rino Burkhardt

Μείωση ρεκόρ των καπνιστών τα τελευταία πέντε χρόνια καταγράφει πανελλαδική έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2017 από την εταιρεία ΚΑΠΑ Research για λογαριασμό του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017 18:48

Ευρωπαϊκή Ημέρα Περιοδοντολογίας

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Περιοδοντολογίας (ΕFP) ζητά μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση για την υγεία των ούλων και αυξημένη δράση για την αντιμετώπιση της περιοδοντικής νόσου, τόσο σε εθνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 18:44

Παγκόσμια ημέρα στοματικής υγείας

Η Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία (FDI) έχει ορίσει την 20η Μαρτίου ως ημέρα εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας (World Oral Health Day).

Ήταν ιδιαίτερη τιμή η επίσκεψη και οι ομιλίες του Dr. Terrence J. Grifiin στο διήμερο συνέδριο Περιοδοντολογίας, αφού ο Dr. Grifiin είναι πρόεδρος της American Academy of Periodontology (Α.Α.Ρ. ) και είναι η πρώτη φορά που εν ενεργεία πρόεδρος της Α.Α.Ρ. επισκέπτεται τη χώρα μας για να συμμετάσχει σε συνέδριο μας.

Θα μας βρείτε

 Βασ. Σοφίας 100

  Αθήνα Τ.Κ. 11528

 Efthymios.Skaribas@alumni.tufts.edu

 +30 210 7718884

 

 Λευκάδος 4

 Βούλα Τ.Κ. 16673

 Efthymios.Skaribas@alumni.tufts.edu

 +30 210 7718884